onsdag 4 september 2013

In Skipton‏

Skrivet: 2013-08-28

Idag mailar jag från Skipton. Inte för att vi har flyttat men vi är på exchange här idag och eftersom det var en "röd dag" eller "a bank holiday" som de säger här borta, så var inte biblioteket öppet i måndags och igår hade vi zone conference i Billingham hela dagen.
 
Förra veckan var inte vidare händelserik. Kan inte riktigt komma ihåg vad som hände faktiskt. eeh joo just det. Jag och Sister Kinikini var på exchange i Leeds i universitets området och det var riktigt riktigt kul! Vi gjorde finding konstant de två dagarna men det var riktigt kul och vi hittade flera nya undersökare och potentiella undersökare så det var kul att kunna bidra och hjälpa systrarna i det området lite!
 
Sen så fortsatte jag och Sister Pacis arbeta hårt under veckan. Hade inte alls mycket finding i Bradford för vi reste mycket mellan olika appointments med mindre aktiva och så vidare. Vi har kunnat se mycket utveckling hos de mindre aktiva som vi har arbetat med vilket har varit riktigt kul! En av pojkarna har som precis ska fylla fjorton delade ut sakramentet för första gången i söndags och det var så fint! Hans mamma har inte kommit till kyrkan på flera månader men vi har arbetat med dem och med hans vilja så har de börjat komma tillbaka. Han är tretton år men han är en klippa! Den unga pojken får sin mamma och sin lillebror att komma till kyrkan och han läser skrifterna och arbetar så hårt. Det är helt otroligt. Sen hade vi en annan mindre aktiv som börjat komma till kyrkan nu också så det är grymt!
 
Zonkonferensen igår var riktigt bra! Lång dag dock! Vi var tvugna att lämna lägenheten i Bradford kvart 5.45 för att hinna till Leeds för att sen ta bussen upp till Billingham, en bussresa som tog runt två timmar. På bussresan satt jag och Sis. Kinikini och gick igenom vad vi skulle "instruct on" till systrarna. Vi hade blivit ombedda att ha en halvtimmas undervisning om vad helst vi kände skulle vara bra. Så vi hade båda kommit fram till att vi ville fokusera på unity och hur vi kan använda vår companion study till att hjälpa oss bli mer unified. Det gick riktigt bra! Det kändes i alla fall bra efteråt. Vi var båda väldigt nervösa men det kändes bra speciellt eftersom vi fick instructions från Pres. och Sister Pilkington på förmiddagen och det handlade så mycket om det vi skulle instruera om så det kändes verkligen som om det var inspirerat när vi sen på eftermiddagen träffades med alla systrarna och gick in på det ännu mer och om hur vi kunde uppnå de saker som de talat om på förmiddagen.
Sen åkte vi med Sister Hedström och Sister Kuhn till Skipton. Det är väldigt nära Bradford och vi var här några veckor sedan men då var inte Sister Kuhn här.
 
Anyways. Jag njuter av arbetet. Nästa vecka är transfer week så vi får se vad som händer! Saker känns lite för bra för att vara sanna just nu så jag tror något tufft ligger och väntar runt hörnet! Jag emailar på tisdag nästa vecka!
 
Love you and miss you all!
 
Massa kärlek,
Sister Strömberg!