onsdag 16 april 2014

"I had this tingley feeling"

Fantasiskt vecka!
Ah, vi har haft sa manga otroligt fantastiska erfarenheter och mirakel hela veckan. Vi har haft fullt upp och varit helt slut varje kvall men jag har sovit som en bebis och vaknat upp glad och pigg varje morgon. Trodde aldrig jag skulle saga det men har har vi det. Min kropp har antligen vant sig vid missionarsschemat och det kanns betydligt lattare att vakna upp och kora igang 6.30 varje morgon. Har troligen mer att gora med min attityd an med att jag inte ar en morgonperson. Jag valjer nu  att vara en morgonperson. Fast ibland vore det anda gott med sovmorgon.
 
Har far ni en liten overblick pa var vecka:
Mandag - hade picnic i solen i Clifton Park. At mat och skrev brev. Graset var for blott att sitta i tyvarr men vi satt pa en bank och det funkade fint. Var sen ute och pratade med folk pa kvallen. Hade en jatteintressant konversation med en man som bott i Tyskland som barn strax efter andra varldskriget da hans pappa arbetade dar. Folk har sa otroligt intressanta historier att beratta!
 
Tisdag- Kan bara komma ihag hogpunkten fran i tisdags. Det var nar vi gick forbi en ung kvinna - W- som vi fatt som "referral" fran Blackpool. Hon ar fantastisk! Hon bor sjalv har en dotter som ar 5 ar. Henens morbror/farbror (vet ej vilken) ar medlem i kyrkan och nar hon var och halsade pa honom och hans fru  sa foljde hon med dem till kyrkan. Hon alskade det! Beskrev att hon kande att allt som sades var riktat mot henne och att hon hade en konstig kansla inombords- "I had this tingley feeling" !!! De hade ocksa varit utanfor templet och hon kande det igen. Hon har last halva mormons bok pa mindre en en vecka och gatt tillbaka och last igenom vissa delar igenom och hon alskar det. Hon har gatt till olika kyrkor innan men kant att det varit saker som saknats, hon har forlorat sin pappa och hennes forsta dotter och vill veta vad som hander nar vi dor. Hon vill fa reda pa ifall det finns nagot efter det har livet. Anden var sa stark nar vi var dar och hon berattade hur hon igen hade en konstig kansla inombords som hon inte riktigt kunde beskriva. Samma kansla som hon fick nar hon lasta Mormons bok. Jag och sister Golemi gick ifran den lektionen och var i chock och sa otroligt exalterade! Det ar inte ofta vi traffar sanna manniskor men nar det hander sa ar kanslan sa svar att beskriva men det ar en fantastisk kansla! Det kanns som om man gar pa moln for att samtidigt som vi bar vittne om var tro for henne sa kanner vi det i hela var kropp. I varje atom i kroppen och det kanns som om man ar mer levande an nagonsin. En av missionarerna beskrev det som "you feel like your bones are on fire" och det ar precis sa det kanns.
 
Onsdag- traffade W igen. Underbar. Vi alla grat. haha. Hade distriktsmote. Mathias- Elder Krylborn var dar sa han, jag och Elder Kiikko fran Finland pratade lite svenska. Harligt varre! Akte till Sheffield pa kvallen och sov over hos Sister Hedstrom och Sister Boldbaater.
 
Torsdag- Var pa MLC (mission leadership council) storre delen av dagen. Sen var vi pa exchange. Jag var i Sheffield 1 med Sister Boldbaatar fran Mongolia och Sister Hedstrom akte till Rotherham med Sister Golemi. Vi hade en grym kvall. Var lektion blev installd sa vi knackade dorr. Traffade en familj dar en av dottrarna var intresserad av att hora mer om budskapet och nar vi stod och pratade med henne kom hennes mamma hem och berattade att hon hade varit medlem i var kyrka nar hon bodde i London. Miracle! Sa vi far se vad som hander dar.
 
Fredag- Forsatte exchange, undervisade en kvinna fran Pakistan. Jattetrevlig och harlig! Pa kvallen bytte vi tillbaka och och jag och Sister Golemi undervisade en av medlemmarnas vanner pa kvallen. Det gick bra, hon ar ganska forsiktig nar det kommer till religion for hon har haft daliga erfarenheter med nagra andra religioner men hon var lite nyfiken. Vi gav henne en Mormons Bok och nu far vi se om hon vill traffas igen eller ej. Men det var bra. Traffade Rodrigue pa kvallen ocksa.
 
Lordag- Traffade var undersokar Barry. Han ar en skon typ. I 60 ars alderns och roker en massa. Tycker om att baka. Han tar sma, valdigt sma, steg i ratt riktning. Han tror pa Gud och ar overtygad om att han kommer traffa sin mamma igen men ar inte sa saker pa nagot mer. Men han vill lara sig. Sister Golemi ringde hem till sina foraldrar da det var mors dag i Albanien. Jag hade en mycket mycket kort konversation pa Albanska med hennes pappa. Jag forstod i stort satt inget av vad han sa men Sister G oversatte och jag kunde svara kort pa Albanska. Kande mig ratt nojd efterat kan jag lova. Pa kvallen traffade vi Amanda, en av vara undersokare, och for forsta gangen sa kom hennes partner in och lyssnade. Vi ska ta med henne till Sheffield nasta helg sa hon kan se ett dop!
 
Sondag- Varldens finaste och soligaste dag. ALLA var pa gott humor och kyrkan var underbar. Barry kom for forsta gangen! Ilir var dar igen efter att ha varit sjuk. Traffade tva undersokare senare som vi traffade for forsta gangen i december men de var inte sa intresserade da, nu har de andrats lite. Stacey har  varit med om mycket men har lite tro pa att det finns en hogre makt och Richard ar mest skeptiskt men det ger intressanta fragor och konversationer. Mycket potential!
 
Varje kvall den har veckan har vi varit helt doda men mar bra! Arbetet gar framat och vi har haft sa manga bra konversationer med manniskor och hittat flera nya manniskor som vi ska traffa denna kommande veckan. Mar bra och har allt jag behover. Forsoker jobba hart och fortsatta gora mitt basta!
 
Veckans vers: Psalms 37:24
"Though he fall, he shall not be utterly cast down: for the Lord upholdeth him with his hand"
 
Ta hand om er och njut av varje dag! Carpe Diem och allt sant dar. :)
Alskar er!
Love
Sister Maggis